Iza vinograda

NAŠA PRIČA

Garažna vinarija podrazumijeva limitiranu proizvodnju vrhunskih vina s osobnim pečatom na svakoj butelji.

Garažna Vinarija

Garažna vinarija u praksi nema svoje vinograde, već kupuje grožđe od kooperanata. Na taj način imamo priliku uzimati iz vinograda grožđe za koje smatramo da će dati najbolju kvalitetu našim vinima.

Prednosti Garažne
Vinarije?

Prednost garažne vinarije je i što se unatoč lošim vremenskim uvjetima na pojedinim lokacijama možemo okrenuti drugim lokacijama, koje nisu pogođene vremenskim neprilikama te na taj način zadržati kontinuitet kvalitete.

Cilj Vinarije

Cilj vinarije jest da nam ova ljubav prema vinu nikada ne preraste u obvezu, već ostane avantura i strast koju smo zasad pretočili u četiri od planiranih šest etiketa. Kapaciteti vinarije ostat će u konceptu garažnih vinarija, odnosno limitiranoj proizvodnji do 40 000 litara. Vinarija Brid trenutno proizvodi 8 000 litara i ne žuri nam se nigdje, osim da od resursa, poštujući terroir i podneblje, napravimo velika vina i napredujemo iz berbe u berbu.

Vinarija Brid je avantura, strast i ljubav prema vinu pretočena u bocu. Priča o vinariji je davno rođena, no tek prije nekoliko godina krećemo komercijalnim putem slijedeći koncept garažne vinarije (Vin de garage).

- Ivan Kujundžić-

Vlasnik Vinarije Brid