Vinarija Brid

NAŠA VINA

Grožđe iz najboljih vinograda

NAŠA VINA

Limitirana proizvodnja vrhunskih vina sa osobnim pečatom na svakoj butelji

vinarija brid (3)

"SAUVIGNON BLANC

Naš Sauvignon blanc je otmjen i opojan, umirujućih i nježnih aroma manga i tropskog voća te citrusa koji uz izraženije kiseline ovom vinu daju posebnu svježinu i dugi aftertaste.

Sauvignon blanc “Brid” jedan je od rijetkih sauvignona koji se rade u Dalmaciji.
Naš dolazi iz Vrgorskog polja te ima jedinstvenu tehnologiju proizvodnje temeljenu na principu branja bobica. Za stvaranje najboljeg vina koriste se bobice raznih zrelosti, stoga beremo usjeve u određenim vremenskim intervalima te koristimo hladnu fermentaciju kako bismo postigli najbolji sklad arome i tijela.

Vrgorac vinogorje-129

"TRNJAK"

Trnjak ili poznati mu sinonim Rudežuša je jako intenzivne, karakteristične, tamne rubin crvene boje. Ima vrlo razvijen i sortno karakterističan miris čokolade, crnog papra i crnog voća. Okusno je elegantno, harmonično, aromatično vino punog tijela i izbalansiranih tanina.

Prinos po trsu bio je 0,80 kg. Kontrolirana fermentacija i maceracija trajale su 12 dana. Dozrijeva u bačvama slavonskog, francuskog i američkog hrasta.
Trnjak je stara, skoro zaboravljena crna vinska sorta podrijetlom iz Dalmatinske zagore (Imotski, Vrgorac) i Hercegovine.
Trnjak je preporučeni kultivar za podregiju Dalmatinsku zagoru, a naš se uzgaja u Vrgorskom vinogorju.
Ranije se više uzgajala u vinogorjima Split-Omiš-Makarska, Neretva i Imotski.
Stoga smo ponosni što ovu zaboravljenu sortu prerađujemo u našoj vinariji u Omišu.

vinarija brid - kujundžuša (2)

"PRIMA CURA" Kujundžuša / Orange

Kujundžuša, osim što dijelimo isto ime, ovo je i sorta našeg zavičaja Imotskog. PRIMA CURA u prijevodu s latinskog znači PRVA BRIGA pa joj pridajemo posebnu pažnju te imamo veliku želju približiti ovu sortu i njezine karakteristike vinoljupcima diljem svijeta.

Dio grožđa dolazi s brdskog dijela Imotskog gdje su smanjeni prinosi i veći sladori, a dio dolazi iz Imotskog polja. Vino karakterizira lagano i mineralno tijelo, nježne voćne arome te nenapadne kiseline koje čine ovo vino izvrsnim izborom za svakodnevno uživanje.

Vrgorac vinogorje-128

"PAULLUS"

Kupaža Plavca malog s Postupa i Trnjka u jednakom omjeru miriše na jedno ozbiljno vino s velikim potencijalom.

Na obje sorte prinos po trsu nije bio veći od 0,80 kg.
Ova kupaža bordoškog stila je premium etiketa naše vinarije.
Trnjak je ukrotio tanine Plavca, dok je Plavac dao snagu Trnjku, a na nosu se osjeti aromatika obiju sorta. Dozrijeva u bačvama francuskog i američkog hrasta.